Dit jaar op vakantie in eigen land? Of kies je voor een vakantie in Cuba? Zo maak je de keuze

Voor degenen die nog twijfelen of Cuba een bestemming is die het bezoeken waard is, hebben er baat bij om dit artikel te lezen, er zijn zoveel redenen om dat te doen! Iedereen kan er iets vinden om van te genieten, en de toeristische cijfers, die de afgelopen tien jaar een enorme stijging hebben laten zien, lijken zeker te blijven stijgen.

Ten eerste, de stranden van Cuba: veel toeristen realiseren zich dat ze een zeer betaalbare Caribische vakantie kunt krijgen in wat relatief gezien als een zeer veilig land wordt beschouwd, is een van de belangrijkste oorzaken geweest van de snelle toename van het toeristenbezoek in de afgelopen jaren.

Maar ook Nederland staat bekend om zijn prachtige kusten

Je moet de prachtige kust van het gebied bezocht hebben, wat ook een van zijn bekende kenmerken is. Langs de Nederlandse kust vind je witte zandstranden met zowel kleine als grote golven, kristalhelder water en schone lucht. In de zomer, maar ook in de winter kun je wandelen langs de duinen en de zon zien ondergaan. Naast een prachtig landschap en aandoenlijke windmolens heeft Nederland ook een aantal spectaculaire stranden die elk jaar veel bezoekers trekken. Deze stranden zijn fantastisch voor gezinsuitstapjes naast zwemmen en zonnen. Of je nu kiest voor een 5 sterren camping Nederland of een hotel aan het water, je moet de stranden van Nederland gezien hebben!

In beide landen is het erg veilig

Cuba is statistisch gezien de veiligste natie in het Caribisch gebied en aanzienlijk veiliger dan veel vakantiebestemmingen in Europa. Een politiestaat met verschillende controles en informanten, biedt een veilige vakantieplek. Nederland is natuurlijk ook erg veilig!

Welke afwegingen zijn er nog meer?

Een veel voorkomende droom of item op de “bucketlist” van veel mensen is om te gaan dolfijnzwemmen. Met zijn zwoele Caribische wateren is Cuba een uitstekende locatie en de ideale achtergrond om een item van je bucketlist af te strepen. Er zijn speciale bootcruises waarbij gasten de pure sensatie kunnen ervaren van het zwemmen met een school dolfijnen. In Nederland kan dit helaas niet.

Ook carnavals en festivals spelen een belangrijke rol in de Cubaanse cultuur, en dat is niet voor niets. Cubanen leven voor muziek en dans. Deze feesten gaan veel verder dan eenvoudige straatfeesten, want ze worden gekenmerkt door heerlijke muziek, dans, kostuums, bijzonder eten en een sfeer die uniek is voor het Caribisch gebied. Om voor de hand liggende redenen zijn verschillende feestdagen gepland rond Cuba’s carnavals. De rum is nog een andere reden om naar Cuba op vakantie te gaan. Je hebt zeker eens Cubaanse rum geprobeerd, want de rum is overal ter wereld verkrijgbaar, maar het is beter om ‘m in Cuba te drinken. Cuba produceert rum in alle smaken, waaronder donkere, lichte, gouden, gekruide en kokosnoot, om er een paar te noemen. De Mojito is een Cubaanse drank gemaakt met donkere rum, cola, limoen en munt.

Wat cuba niet heeft…

Zijn de musea zoals ze die in Amsterdam hebben, die zeer geschikt zijn voor een dagje uit. Sinds 1809 heeft het prachtige Rijksmuseum, ook bekend als het Nationaal Museum, op het Amsterdamse Museumplein onbetaalbare kunstwerken en kunstvoorwerpen verzameld. Het is niet verwonderlijk dat het nu een omvangrijke collectie heeft van duizenden kunstwerken Dit prachtige museum geeft een grondig overzicht van de ontwikkeling van kunst en cultuur in Nederland, naast zijn unieke collectie schilderijen van oude meesters. Het is bijzonder rijk aan traditionele Nederlandse kunst. Wees voorbereid om een groot deel van een dag, zo niet langer, de ontelbare rijkdommen van dit museum te verkennen.

Het prachtige Van Gogh Museum in Amsterdam, dat jaarlijks bijna 1,5 miljoen bezoekers trekt, staat op een verbazingwekkende tweede plaats op een ranglijst van ‘s werelds beste kunstmusea, zoals het een van de grootste kunstenaars aller tijden betaamt.

Deze prachtige galerie en museum, met de grootste collectie Van Gogh kunstwerken ter wereld – waarvan een groot deel geschonken is door de familie van de kunstenaar – is speciaal gecreëerd om de schilderijen en tekeningen te tonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *